top of page

Astir Marina: Ο νέος κοσμοπολίτικος προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Πηγή: NouPou.gr


H πλήρως ανανεωμένη υπερ-σύγχρονη μαρίνα με τα mega yachts, τα πολυτελή fashion brands και τα fine dining εστιατόρια, απογειώνει τον δείκτη κοσμοπολιτισμού της Βουλιαγμένης και αναδεικνύεται στο νέο it place στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.


26/07/2024

Κείμενο: NouPou.gr

Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Ιωαννίδης


Η νότια ακτογραμμή της Αττικής, η Αθηναϊκή Ριβιέρα, υπήρξε ανέκαθεν εκλεκτός τόπος συνάντησης και επίκεντρο της διασκέδασης, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ένα -ευλογημένο από τη φύση- μέρος όπου το καλοκαίρι μοιάζει να διαρκεί λίγο παραπάνω και οι ρυθμοί πέφτουν με το που το βλέμμα αντικρίζει τη θάλασσα. Ταυτόχρονα, ένας τόπος παλλόμενος από ζωτική ενέργεια, που συνεχώς εξελίσσεται, τραβώντας πάνω του τα βλέμματα όλου του πλανήτη.



Διαχρονικό σημείο αναφοράς της Αθηναϊκής Ριβιέρας υπήρξε ανέκαθεν ο Λαιμός της Βουλιαγμένης, με το Four Seasons Astir Palace Hotel Athens να αποτελεί εμβληματικό κεφάλαιο στην πολυτελή φιλοξενία και την Astir Beach να συγκεντρώνει -ως αυτόνομος καλοκαιρινός προορισμός- Έλληνες και διεθνείς επισκέπτες, που θέλουν να απολαύσουν το μπάνιο τους στα καταγάλανα νερά. Πλέον, σε αυτή την εντυπωσιακή σύνθεση έχει προστεθεί και η ανακατασκευασμένη Astir Marina, που πραγματοποίησε τα εγκαίνια της στο τέλος Μαΐου, ερχόμενη να μεταμορφώσει την περιοχή, βάζοντας την στον χάρτη με τις αγαπημένες μας επιλογές για βόλτα, shopping αλλά και φαγητό στα νότια προάστια.



Μία μαρίνα εμπνευσμένη από τη θάλασσα και «δεμένη» με το περιβάλλον

H υψηλής αισθητικής Astir Marina, με συνολική έκταση περίπου 52.000 τετραγωνικών μέτρων και κτιριακές υποδομές συνολικής επιφάνειας 4.800 τετραγωνικών μέτρων, φέρει την κατασκευαστική υπογραφή της ΤΕΚΑΛ, ενώ η αρχιτεκτονική μελέτη του έργου έχει εκπονηθεί από το γραφείο AETER Architects του Χάρρυ Μπουγαδέλλη και η μελέτη του περιβάλλοντα χώρου και των θαλάσσιων υποδομών εκπονήθηκε από τα γραφεία ΝEIHEISER ARGYROS και ΜARNET αντίστοιχα. Πρόκειται για μία πολυτελή μαρίνα, που σχεδιάστηκε σύμφωνα με τους πλέον σύγχρονους περιβαλλοντικούς όρους και τα αυστηρότερα κριτήρια διεθνώς αναγνωρισμένων προτύπων, ως προς το σύνολο της κατασκευής και των λειτουργιών της. Στόχος της, να γίνει τόπος συνάντησης για όλους τους επισκέπτες, παρέχοντας αξιόλογες εμπορικές προτάσεις αλλά και προτάσεις αναψυχής.



Η νέα Μαρίνα Βουλιαγμένης μοιάζει πλήρως εναρμονισμένη με το φυσικό τοπίο της περιοχής, όπου η θάλασσα συναντά την καταπράσινη έκταση του Λαιμού. Μπαίνοντας την πρώτη φορά και πριν ακόμη αφήσεις το αυτοκίνητό σου στο άνετο parking, δεν μπορείς να μην παρατηρήσεις πόσα φυτά υπάρχουν γύρω σου, δημιουργώντας ένα καταπράσινο σκηνικό που σου φτιάχνει τη διάθεση, ενώ αμέσως μετά το βλέμμα σου δεν μπορεί να μην ταξιδέψει στο γαλάζιο της θάλασσας. Αυτό ωστόσο θα κρατήσει ελάχιστα δευτερόλεπτα αφού την προσοχή σου θα κλέψει η εντυπωσιακή εικόνα της μαρίνας, που θα θέλεις να γνωρίσεις απ’ άκρη σε άκρη.


Πρώτος σταθμός τα δύο εντυπωσιακά κτίρια, που μορφολογικά παραπέμπουν στα σκάφη τα οποία ελλιμενίζονται στη Μαρίνα Βουλιαγμένης. Οι καμπυλωτές όψεις τους, από λευκό λείο σκυρόδεμα, προσδίδουν μια αίσθηση κίνησης, που κάνουν τα κτίρια να μοιάζουν με σκάφη έτοιμα να αποπλεύσουν. Εδώ συναντάς μερικά από τα κορυφαία fashion brands του κόσμου, αλλά και προτάσεις για φαγητό, καφέ και ποτό, ενώ μπροστά τους μοιάζει να δημιουργούνται δύο άνετες πλατείες τις οποίες χωρίζουν σιντριβάνια που δημιουργούν ένα ευχάριστο περιβάλλον.


Λίγα μόλις σκαλάκια σε χωρίζουν από τη μεγάλη περαντζάδα της Astir Marina. Θα τα κατέβεις και θα νιώσεις ότι έχεις μεταφερθεί σε νησί, αφού από τη μία η θάλασσα και τα mega yachts και από την άλλη η λιθόστρωτη μαρίνα δημιουργούν το ιδανικότερο σκηνικό για ειδυλλιακές βόλτες. Από αυτό το σημείο μπορείς να ξεκινήσεις τον περίπατό σου και να διασχίσεις ολόκληρη τη μαρίνα, περνώντας και από τα άλλα φουτουριστικά κτίρια που φιλοξενούν γνωστά brands και επιχειρήσεις.


Σε κάθε σημείο θα ανακαλύπτεις και ένα νέο χαρακτηριστικό που θα τραβάει την προσοχή σου, είτε πρόκειται για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό των κτιρίων, είτε για τα φυτά και την γενικότερη διακόσμηση, με το κάθε τι γύρω να μοιάζει προσεκτικά επιλεγμένο και τοποθετημένο, ώστε να δημιουργεί ένα πολυτελές σκηνικό, χωρίς καθόλου υπερβολές και περιττά στοιχεία.




Τα πολυτελή fashion brands και οι υπηρεσίες που συναντάς στην Astir Marina

Πέρα από τη δυνατότητα ελλιμενισμού 59 σκαφών, η Astir Marina αποτελεί τον νέο προορισμό για shopping – ή window shopping – στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, φιλοξενώντας διάσημους οίκους μόδας.




Κορυφαία fashion brands όπως τα Louis Vuitton, Loro Piana, Dior, Gucci, Bottega Veneta, Yves Saint Laurent, Zegna, Rolex, Off-White, Orlebar Brown, Zeus+Dione, Polo Ralph Lauren, Golden Goose, Alós Eyewear αλλά και το κοσμηματοπωλείο Karkalis περιμένουν να μυήσουν τους επισκέπτες της Μαρίνας Βουλιαγμένης σε μία ξεχωριστή εμπειρία shopping.



Δίπλα τους και γνωστές μάρκες παγκοσμίου βεληνεκούς, όπως η Dolce & Gabbana Casa με προϊόντα διακόσμησης, αλλά και η Dyson, έχουν αποκτήσει τα δικά τους καταστήματα στην Astir Marina.



Πέρα από τους διεθνείς οίκους βέβαια, εδώ αναπτύσσουν δραστηριότητα και αρκετές ακόμα επιχειρήσεις, όπως το μεσιτικό γραφείο της εταιρείας Revithis Real Estate, η EKKA Yachts SanLorenzo που δραστηριοποιείται στη διάθεση πολυτελών σκαφών αναψυχής, καθώς και η Ipirotissa SuperYacht Provisions που αναλαμβάνει την τροφοδοσία των σκαφών.




Γευστικές απολαύσεις με θέα τη θάλασσα και τα mega yachts

Στη Μαρίνα Βουλιαγμένης συναντάς ένα από τα πιο διαχρονικά στέκια των νοτίων προαστίων, το Moorings, αλλά και μία νέα άφιξη που κατάφερε να ξεχωρίσει από το ξεκίνημά της, τον Δεκέμβριο του 2023. Ο λόγος για την Cova Pasticceria, μία από τις παλαιότερες pasticcerie της Ιταλίας, η ιστορία της οποίας ξεκινάει το 1817 στο Μιλάνο. Άρωμα από φρεσκοψημένα κρουασάν, τάρτες και πάστες, κέικ, αυθεντικός ιταλικός espresso και aperitivo κατακλύζουν τον αέρα από νωρίς το πρωί, ενώ η αρχοντική διακόσμηση σε ταξιδεύει πίσω στο χρόνο.


Στην Cova Pasticceria μπορείς να έρθεις από νωρίς για πρωινό στα τραπεζάκια μπροστά και με θέα τη θάλασσα ή να επιστρέψεις το μεσημέρι για ένα ελαφρύ γεύμα, ένα διάλειμμα ανάμεσα στις αγορές σου ή ένα lunch break από το γραφείο. Όμως θα πρέπει σίγουρα να το επισκεφτείς και αργότερα, για να δεις το πανέμορφο ηλιοβασίλεμα με ένα ωραίο aperitivo στο χέρι, από το μπαλκόνι της Cova ή να προσφέρεις στον εαυτό σου την απόλαυση ενός fine dining βραδινού γεύματος, με ιταλικές επιρροές.



Σημείωσε ωστόσο, ότι προσεχώς πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτουργία του ένα ακόμη ισχυρό διεθνές brand της εστίασης, το Bagatelle, δίνοντάς σου ακόμη έναν απολαυστικό λόγο να κάνεις την έξοδό σου στην Astir Marina.




Μία 360° εμπειρία για κάθε επισκέπτη

Η Μαρίνα Βουλιαγμένης μπορεί σαφώς να εξυπηρετεί όσους διαθέτουν σκάφος, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ένας προορισμός για όσους δένουν εκεί το mega yacht τους. Είναι ένα σύγχρονο τοπόσημο για τους Νότιους, καθώς και για όσους επισκέπτονται τα νότια προάστια αναζητώντας μια ξεχωριστή εμπειρία χαλάρωσης και αυτό θα σου το αποδείξει με τον πιο απτό τρόπο το πολυσυλλεκτικό κοινό που συναντάς σε κάθε σου επίσκεψη.



Οικογένειες που κάνουν τον περίπατό τους κατά μήκος της μαρίνας, χαλαρές παρέες που χαζεύουν τις εντυπωσιακές βιτρίνες των καταστημάτων, κάνουν τις αγορές τους ή αναζητούν μία θέση στα τραπέζια έξω, για να πιούν τον καφέ ή το ποτό τους και να μοιραστούν τα νέα τους, ζευγάρια που έρχονται να απολαύσουν το μοναδικό ηλιοβασίλεμα.


Η νέα Astir Marina βάζει ψηλά τον πήχη, προσφέροντας εκλεπτυσμένες ανέσεις σε ένα πανέμορφο, μεσογειακό σκηνικό που δημιουργεί μια απαράμιλλη εμπειρία, για τον κάθε επισκέπτη.


Astir Marina

Comments


bottom of page